Noventas is specialist droneverzekeringen

Drones worden niet alleen nog bij geheime militaire missies ingezet.  Drones zijn er in verschillende soorten en maten en voor verscheidene doeleinden. De drone wordt steeds vaker aangeschaft door particulieren en sommigen zullen zelfs een exemplaar als luxe cadeau krijgen tijdens verjaardagen en feestdagen.

De futuristische vliegtuigjes roepen wel de nodige verzekeringsvragen op zoals: “Moet je een drone verzekeren?”. “Welke verzekering moet je dan afsluiten?”

Offerte droneverzekering

Of neem direct contact met ons op voor meer informatie

De wet over drones

In 2013 is er voor het vliegen met drones speciale wetgeving geschreven. Dit houdt onder meer in  dat er niet over bebouwing en mensenmenigten gevlogen mag worden of boven wegen en spoorlijnen.

Schade

Maar hoe zit het nu als er met een drone schade wordt veroorzaakt?  Voor die vraag kijken de meeste verzekeraars naar de voorwaarden voor het vliegen met modelvliegtuigen. Zo mag het gewicht vaak niet hoger zijn dan 20 kg.

Verzekeringsaspecten

Net als bij de regelgeving voor drones, zijn ook de verzekeringsaspecten voor gebruik van drones verschillend voor recreatief en bedrijfsmatig gebruik. In beide gevallen is het echter verstandig goed uit te zoeken of een verzekering eventuele schade door gebruik van een drone dekt. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend op iedere polis. lees hier meer over de verzekeringsaspecten.