Noventas sponsort Politiescheurkalender 2025

Noventas, verzekeringen voor hoog-risicoprofessionals, sponsort een nieuw initiatief voor de waardering en erkenning van het politiewerk: de Politiescheurkalender 2025. Het is dé kalender voor agenten, aspirant-agenten, oud-agenten, politievrijwilligers, thuisfront en sympathisanten.

‘Sponsoring van de Politiescheurkalender is een directe vorm van onze waardering,’ zegt Gabri Hessels, oprichter van Noventas. ‘Waardering voor het politiewerk dat elke dag weer onze samenleving veilig houdt. Werk dat betekenisvol en afwisselend is, maar ook zwaar en vol verantwoordelijkheden. De Politiescheurkalender toont de vele facetten van dat werk en dat juichen wij toe.’

Politiescheurkalender

De politiescheurkalender is een initiatief van Uitgeverij Kompas in samenwerking met. Politienieuws. Doelgroep zijn agenten, aspirant-agenten, oud-agenten, politievrijwilligers, thuisfront en sympathisanten. Elke dag biedt de kalender interessante weetjes en indrukwekkende wapenfeiten uit de wereld van het politiewerk. Met onder andere aandacht voor de politiegeschiedenis, kennis en onderzoek, internationale politiesamenwerking, literatuur en wapenfeiten. In de vorm van tekst, beeld en puzzels.

Opbrengsten

De initiatiefnemers van de Politiescheurkalender hebben met deze uitgave geen winstoogmerk. Eventuele winst uit verkoop komt ten bate van Stichting Onbekende Helden. Deze stichting zet zich in om militaire veteranen te helpen hun carrière een vervolg te geven buiten Defensie. Niet zelden is de Politie voor deze doelgroep een aantrekkelijk werkveld.

Over Uitgeverij Kompas en Politienieuws

Uitgeverij Kompas is uitgever van boeken zoals First Responder, Sisters in Arms en Politiehart. Politienieuws is een onafhankelijk nieuwsmedium, speciaal gericht op politie en haar sympathisanten.

Over Noventas

Noventas is gespecialiseerd in specifieke beroepsverzekeringen en privé-schadeverzekeringen voor hoog-risicoprofessionals.

februari 2024


Noventas verzekert drones van Wings For Aid

Noventas is de officiele verzekeringspartner van Wings For Aid, een organisatie die grote drones ontwikkelt voor humanitaire hulp op locaties geïsoleerd door natuurrampen en door de mens veroorzaakte crises. Het partnership betreft in eerste instantie de verzekering van drones en beide partijen hebben aangegeven dit partnerschap te willen uitbreiden naar andere producten en diensten welke nodig zijn voor de veilige, wereldwijde inzet van medewerkers en materieel van dit unieke concept.

‘Wings For Aid is een geweldig sociaal-maatschappelijk initiatief dat wij van harte ondersteunen. Het verzekeren van de drones, die hun belangrijke werk doen in risicovolle gebieden, is een vorm van die ondersteuning,’ zegt Gabri Hessels, oprichter van Noventas. ‘Ook bij Politie en Defensie zijn drones de toekomst. Een goede verzekering van deze en andere speciale risico’s is van groot belang voor het kunnen bieden van hulp en veiligheid.’

Risicobeperking

Oprichter en CEO van Wings For Aid, Barry Koperberg, is blij met de nieuwe samenwerking. ‘Met onze drones bieden we vrijwel overal ter wereld een betrouwbaar bezorgsysteem voor hulpverlening vanuit onder meer de Verenigde Naties in lastig te bereiken gebieden,’ zegt hij. ‘Onze drones verlagen operationele kosten, beperken risico’s en maximaliseren operationele efficiëntie. Zeker bij de risicobeperking speelt Noventas voor ons een belangrijke rol.’

Partners

Wings For Aid werkt samen met experts, die het beruchte ‘last-mile-probleem’ van hulpverlening benaderen vanuit diverse invalshoeken en wetenschappelijke perspectieven. Samenwerkingspartners zijn o.a. de Verenigde Naties (VN), de Koninklijke Land- en Luchtmacht, het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en de technische universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven.

Over Wings For Aid

Wings For Aid is in 2014 opgericht door Barry Koperberg. Het doel: het ontwikkelen en leveren van een schaalbaar en betrouwbaar bezorgsysteem voor humanitaire goederen wereldwijd. (https://wingsforaid.org)

Over Noventas

Noventas is gespecialiseerd in specifieke beroepsverzekeringen en privé-schadeverzekeringen voor geüniformeerde hoog risico beroepen en drones. (https://noventas.nl)

oktober 2023


Noventas uitgeroepen tot het meest klantgerichte financiële advieskantoor van Nederland (categorie Nichemarkt)

De jury van de VVP Advies Award 2023 heeft Noventas uitgeroepen tot het meest klantgerichte financiële advieskantoor van Nederland in de categorie Nichemarkt.

‘De erkenning van Noventas als het meest klantgerichte financiële advieskantoor in een nichemarkt, betekent voor ons ook waardering voor geüniformeerde beroepen, zoals dat van militairen en politieagenten,’ aldus Gabri Hessels, oprichter van Noventas. ‘Onze doelgroep, is in onze ogen een essentieel en substantieel onderdeel van onze samenleving. Defensie, politie en andere hoog-risicoprofessionals zetten zich dagelijks in voor onze veiligheid. Wij zetten ons in voor hen. Deze prijs, want de erkenning voelt als een echte en belangrijke prijs, dragen wij dan ook op aan onze doelgroep.’

Klantrelaties

‘We hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en veel nieuwe relaties verwelkomt’ vertelt Hessels. ‘Onze producten zijn uiterst scherp op de doelgroep toegerust. Daarbij houden we op een toch heel persoonlijke manier contact, in een voortdurende dialoog in de vorm van nieuwsvoorziening, boekpublicaties en sponsoring. Dit doen we natuurlijk naast de in de branche meer gebruikelijke vorm van communicatie via website, nieuwsbrief en correspondentie.’

VVP Advies Award

De VVP Advies Award is sinds 2019 een jaarlijkse onderscheiding voor het meest klantgerichte financiële advieskantoor van Nederland.  De jury bestaat uit voorzitter Richard Meinders (SVC Groep), Ingrid Oudhuis (Scildon), Odette Bakker (Dazure), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Robin van Beem (Polis Advocaten), Jack Vos (Onesurance) en Bob Klijn (Söderberg & Partners). Per categorie wijzen 36 vakexperts een top-3 aan. Deze categorieën zijn: Particulier Advies, Zakelijk Advies, Hypotheek Advies, Pensioen Advies, Duurzaam Advies, Nichemarkt en Starters.

Over Noventas

Noventas is gespecialiseerd in specifieke beroepsverzekeringen en privé-schadeverzekeringen voor geüniformeerde beroepen.

De VVP Advies Award 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door Aegon, Allianz, AnsvarIdéa, ARAG, Avéro Achmea, DAS, Dazure, Florius, Klaverblad, Lloyds Bank, Nationale-Nederlanden, Nedasco, Nh1816, Obvion, Scildon, SVC Groep en VKG.

juni 2023


DESIREE DONKERS, GENOMINEERDE WITTE ANJER PRIJS 2023 : “WIJ HEBBEN EEN GAT OPGEVULD WAT NIET OPGEVULD WERD”

Collega Désirée Donkers zet zich al meer dan 6 jaar in voor de Stichting Onbekende Helden. Wat begon als vrijwilligerswerk groeide al snel uit tot een functie als voorzitter van de stichting waar Désirée een spin in het web is: ‘ik doe dit werk vanuit een intrinsieke drive, voor een andere reden moet je het ook niet gaan doen.’

‘Zelf ben ik geen veteraan. Maar mijn man heeft wel bij Defensie gewerkt als burger en werkt nu met zijn bedrijf veel samen met militairen. Hij hoort veel verhalen van veteranen en dat deelt hij soms met mij. Mede daardoor ben ik getriggerd om ook iets terug te doen voor veteranen. Via via kwam ik in aanraking met Stichting Onbekende Helden. Ik ben erin gerold en nooit meer weggegaan.’

Stichting Onbekende Helden zet zich in voor erkenning en waardering voor veteranen vanuit het bedrijfsleven: ‘wij zien de potentie van veteranen binnen bedrijven. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat een veteraan een goede overstap maakt naar de civiele arbeidsmarkt.’

‘Laat ik voorop stellen dat veel veteranen die overstap prima maken. Maar het bedrijfsleven is echt iets heel anders dan Defensie. Als ze hierin vastlopen helpen wij ze weer op de rit te komen. We helpen veteranen met solliciteren en we benaderen organisaties met de vraag of zij voor de invulling van hun vacatures weleens bewust aan een veteraan hebben gedacht. We leggen dan uit dat veteranen over hele bijzondere competenties beschikken en deze van toegevoegde waarde voor hun organisatie kunnen zijn. Ook organiseren we diverse workshops waarin we veteranen (en tegenwoordig ook het thuisfront) op relevante gebieden begeleiden en coachen.’

De stichting kijkt naast het individu ook naar hoe bedrijven zich kunnen inzetten voor de veteranengemeenschap. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij het Veteranen Voordeelprogramma, waarmee bedrijven veteranen voordeel kunnen geven.  

‘Het leuke is dat mensen ons nu weten te vinden. Je hoeft zelf niet meer te trekken aan organisaties, maar je wordt zelf gebeld, dat is het mooiste wat er is. Wij hebben een gat opgevuld wat niet opgevuld werd door de maatschappij of door Defensie.’

‘Toen ik hoorde over mijn nominatie was ik verrast. Ik ben vooral heel blij dat mensen vanuit het veteranendomein zien hoe wij ons voor hen inzetten. En dat ze mij als aanjager zien, zie ik als een groot compliment. We hebben bovendien een geweldige groep vrijwilligers, dus ook alle credits voor het team!’

Juni 2023


Noventas sponsor Veva Marcheert

De eerste zakelijke sponsor van Veva Marcheert 2023 is een feit. Noventas Verzekeringen, verkozen tot één van de meest klantgerichte financiele advieskantoren in Nederland,  heeft zich als sponsor aan de editie van 2023 gecommiteerd.

“Met deze sponsoring willen wij bijdragen aan de erkenning en waardering van veteranen in Nederland”, aldus Gabri Hessels, directeur Noventas Verzekeringen. “We vinden het geweldig dat een groep jonge studenten en toekomstig militairen zich voor onze Veteranen inzetten en steunen dat initiatief natuurlijk van harte”.

Veva Marcheert

VeVa Marcheert is een evenement met als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek stimuleren. Zo’n 2.400 studenten van de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap lopen op 1 dag op 22 plaatsen in Nederland langs oorlogsmonumenten.

Over Noventas

Noventas is een landelijk werkend Assurantiekantoor dat zich met schadeverzekeringen richt op het verzekeren van hoog risico professionals zoals militairen en politie en hun thuisfront.

De oorsprong van Noventas ligt in het adviseren en begeleiden van militairen. Zij kennen als geen ander de positie van militairen. Het militaire beroep kent bijzondere risico’s en Noventas heeft als specialist een uitgebreid pakket verzekeringen hierop afgestemd.

Mei, 2023


Noventas breidt dienstverlening verder uit met Private Lease

MIERLO – Om haar relaties een totaalpakket te kunnen bieden breidt Noventas haar dienstverlening uit met Private Auto lease.

Leaseaanbod

Noventas biedt een volwaardig aanbod van leaseproducten voor zowel de particuliere als zakelijke markt zoals Private Lease, Operational Lease en Financial Lease. Speciaal voor relaties die op korte termijn of kortere periode een auto nodig hebben bieden we Short Lease.

Noventas is gespecialiseerd in specifieke beroepsverzekeringen en privé schadeverzekeringen voor militairen en geüniformeerde beroepen. Het uitgebreide pakket voor (oud)militairen en burgers is ook afgestemd op de militaire beroepsrisico’s. De verzekeringen zijn eenvoudig af te sluiten en ook beschikbaar voor gezinsleden en reservisten. Ook Private Leasing maakt onderdeel uit van het dienstenpakket.

Gabri Hessels, directeur van Noventas: “Voor veel huishoudens zijn de kosten van een auto een belangrijke kostenposten. We zien dat steeds meer consumenten de overstap maken naar leaseproducten. Met onze exclusieve propositie kunnen we onze klanten hier nu ook bij helpen.”

Meer weten? Noventas.nl | info@noventas.nl | 0880-300100

Maart 2021


Noventas biedt medewerkers van de politie verzekeringen met korting

Reaal Schadeverzekeringen (Vivat), waaronder ook het label “Politieverzekeringen” valt is overgenomen door Nationale Nederlanden (NN) en verdwijnt van de markt

MIERLO –  Noventas biedt al vele jaren aan duizenden militairen verzekeringen aan die zijn bedoeld als aanvulling op de collectieve arbeidsvoorwaarden die vanuit Defensie worden aangeboden. Daarnaast kunnen militairen en hun familieleden bij Noventas terecht voor het volledige pakket schadeverzekeringen, zoals auto-, inboedel-, opstal- en reisverzekering. Nu gaat Noventas een vergelijkbare dienstverlening ook voor medewerkers van de Politie aanbieden.

Gabri Hessels, directeur van Noventas: ‘We hebben al vele jaren militairen geholpen met verzekeringsproducten die aan sluiten bij hun specifieke situatie. We hebben echt een band met de militairen opgebouwd, door ons ook in hun situatie te verdiepen. En dat kunnen en willen we nu ook doen voor de Politie. Het politiewerk vraagt veel van je. Prachtig werk, maar er zijn ook risico’s. Juist dan is het prettig om te weten dat het met verzekeringen goed geregeld is. We heten de medewerkers van de politie dan ook van harte welkom!’

Noventas speelt in op veranderingen in de verzekeringsmarkt

Er zijn een aantal veranderingen in de verzekeringsmarkt waardoor Noventas nu aan medewerkers van Politie verzekeringen aan gaat bieden. Wat is er aan de hand? Reaal verzekering bood in het verleden ‘politieverzekeringen’ aan.  Dit is recentelijk overgedragen aan Nationale Nederlanden. Deze partij biedt de verzekeringen echter tegen andere premiestellingen aan. Voor nieuwe verzekeringen gelden bij Nationale Nederlanden namelijk de gewone premies en voorwaarden van Nationale Nederlanden, dus zonder kortingen. Politiefunctionarissen die korting op hun verzekeringen willen blijven behouden zijn dan ook van harte welkom bij Noventas.

Noventas kent de beroepsrisico’s bij de Politie en biedt daar de juiste verzekeringen voor. Niet alleen tijdens werk, maar ook privé. Het is goed te weten dat u via Noventas als politiefunctionaris ook specifieke beroepsrisico’s kunt verzekeren, bijvoorbeeld met het Noventas Ongevallen Plan.

Voor meer informatie kijk op www.noventas.nl

november,  2020.


Noventas en Nh1816 Verzekeringen doneren € 15.000,- aan Stichting Onbekende Helden

MIERLO –Stichting Onbekende Helden ontving deze week een ruime gift van de coöperatie Nh1816 Verzekeringen en de adviseurs van Noventas Verzekeringen. De welkome bijdrage wordt geïnvesteerd in middelen om, ondanks de beperkingen die het covid virus ons oplegt, in contact te blijven met de veteranen in Nederland en ze de maatschappelijke hulp te blijven bieden die zo hard nodig is.

Het team van Stichting Onbekende Helden staat voor grote uitdagingen om hun dienstverlening aan de 110.000 veteranen in Nederland te blijven uitvoeren. Workshops en bijeenkomsten om ze te helpen bij de orientatie op de arbeidsmarkt zijn nog maar beperkt mogelijk. Ook het geven van presentaties aan bedrijven en organisaties om zo meer partners voor het Veteranenpasvoordeel-programma te krijgen staat op een laag pitje.

Aanpassingen nodig bij hulp aan veteranen
Désirée Donkers van Onbekende Helden legt uit: “Onze trainers/coaches zijn gewend om groepen van zo’n 20 veteranen te begeleiden in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Nu zijn we toegewezen op zoomsessies, webinars en workshops met beperkte capaciteit, die lang niet altijd hetzelfde effect sorteren. In de gesprekken met de veteranen merken zij dat juist tijdens de lockdowns en veranderde economische omstandigheden behoefte in aan begeleiding en ondersteuning”.

Investeringen nodig
Om de veteranen beter van dienst te kunnen zijn tijdens de anderhalve meter samenleving is Onbekende Helden gedwongen te investeren in middelen en manuren. Eén op één sessies op kleine locaties zijn nog steeds mogelijk. Maar de professionele begeleiding en  overhead van die locaties zorgen voor hogere kosten.

Minder sponsorinkomsten “Normaal gesproken is het een investering die we zelf kunnen bekostigen voor onze veteranen,” gaat Jasper Schoenmakers verder. Onze stichting is echter afhankelijk van sponsorinkomsten en donaties, die we ontvangen bij onder andere evenementen en businessclubs. Dit soort activiteiten vinden nu ook nagenoeg niet meer plaats.

Noventas helpt
Gabri Hessels is directeur van Noventas Verzekeringen. Een groot deel van zijn klanten bestaat uit militairen, zowel actief als postactieve. Zijn betrokkenheid bij Defensie is mede daardoor erg groot. Hij legt uit: “Wij dragen onze Veteranen een warm hart toe en juist in deze tijden is het belangrijk om onze erkenning en waardering te laten zien. Daarom willen wij Stichting Onbekende Helden graag steunen en hebben daarvoor de samenwerking opgezocht met NH1816”.  “Wij werken in de advisering van onze relaties samen met gerenommeerde verzekeraars. Voor particuliere schadeverzekeringen is dit Nh1816 Verzekeringen. Deze maatschappij heeft naast een excellente dienstverlening als kenmerk dat ze een coöperatie is met oog voor de wereld om ons heen.”

Extra fonds namens Coöperatie Nh1816
Een deel van de winst van deze verzekeraar investeert Nh1816 in de samenleving door het steunen van goede doelen. Speciaal voor mensen die tijdens de coronacrisis extra geraakt zijn, heeft Nh1816 een extra fonds opgezet. Noventas, dat zelf een substantieel deel van de donatie draagt, heeft met succes een beroep gedaan op dit fonds om samen onbekende helden te steunen.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar ondersteunen wij kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

oktober, 2020


Als exclusief partner van Coverdrone kan Noventas nu ook drones voor commerciële/professionele doeleinden verzekeren.

Aansprakelijkheid voor schade aan derden door luchtvaartuigen (en dus ook schade door drones) is niet standaard gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Dekking hiervoor is te verkrijgen op de aparte verzekering van Coverdrone. Bedrijven moeten een degelijke verzekering vaak verplicht afsluiten: zij krijgen namelijk pas een vergunning als ze een verzekering hebben afgesloten.

Noventas, krijgt steeds vaker verzoeken om drones in welke variant dan ook voor professioneel gebruik te verzekeren. De samenwerking met Coverdrone is dus een logisch vervolg aangezien deze een ruime dekking biedt.

Coverdrone is één van de grootste verzekeraars van Drones voor de commerciële markt en was de eerste verzekeraar met speciale dekkingen voor commercieel gebruik van drones in het Verenigd Koninkrijk. Coverdrone biedt een volledig uitgebreid luchtvaartverzekeringsproduct voor de onbemande vliegtuig (drone) industrie. Zij bieden maatwerk oplossingen , inclusief onder meer volledige dekking tijdens de vlucht, luchtvaart aansprakelijkheid, datarecovery, bedrijfsschade en nog diverse aanvullende dekkingsmogelijkheden. De dekking loopt via Lloyd’s.

Voor meer informatie: 0880 300100 of info@noventas.nl


Verzekeringskorting voor Veteranen verhuist

Ongeveer 2.200 veteranen gaan vanaf volgend jaar meer premie betalen voor hun schadeverzekeringen. Vanaf die datum vervalt de collectiviteitskorting van verzekeraar Univé op de schadeverzekeringen. Militairen en/of Veteranen die graag korting willen houden, kunnen kosteloos overstappen naar Noventas. Voor meer informatie zie www.noventas.nl/checkpoint of bel 0880 300100.

Noventas is gespecialiseerd in specifieke beroepsverzekeringen en privé schadeverzekeringen voor militairen en geüniformeerde beroepen. Het uitgebreide pakket voor (oud)militairen en burgers is ook afgestemd op de militaire beroepsrisico’s. De verzekeringen zijn eenvoudig af te sluiten en ook beschikbaar voor gezinsleden en reservisten.

Gabri Hessels, directeur van Noventas: “We zijn blij dat we een goede oplossing kunnen bieden aan veteranen die te maken krijgen met het wegvallen van de collectiviteitskorting. We vinden het belangrijk een blijk van waardering te geven aan onze veteranen die zich hebben ingezet voor wereldvrede, veiligheid en nationale vrijheid.”

Meer weten? noventas.nl | info@noventas.nl | 0880-300100

oktober, 2018