Doe bij autodiefstal direct aangifte

Als jouw auto is gestolen, moet je zo snel mogelijk aangifte doen van de autodiefstal. Hiervoor heb je het kentekenbewijs en je verzekeringsgegevens nodig. Bel het Aangifteloket Gestolen Voertuigen op 088-0087444. Op deze manier stel je zowel de politie als je verzekeraar op de hoogte van de diefstal. Ook wordt de kans op het terugvinden van je auto zo groter. En je voorkomt zo dat je aansprakelijk bent voor schade die de dief eventueel veroorzaakt. Meldt de diefstal van jouw auto ook bij Noventas zodat wij die kunnen melden bij jouw autoverzekering en de schademelding kunnen opstarten.

Na het doen van aangifte hoef je geen wegenbelasting en premie voor je autoverzekering meer te betalen, want de auto is niet meer in jouw bezit.

Wordt je auto in het buitenland gestolen? Doe direct aangifte bij de politie in het buitenland. Jouw melding komt dan in de Europese opsporingsdatabase terecht. Neem dan wel OOK direct contact op met het Aangifteloket Gestolen Voertuigen. Dan is namelijk ook de Nederlandse politie en de verzekeraar op de hoogte van de diefstal.

Vergoeding bij autodiefstal

Als jouw gestolen auto (of ander motorvoertuig) na 30 dagen niet is gevonden, kun je dan een vergoeding krijgen van je verzekeraar mits je hiervoor verzekerd bent.