Noventas Support©2023-06-06T08:54:25+00:00

Noventas ondersteunt vanuit haar betrokkenheid initiatieven van militairen of krijgsmachtonderdelen. Initiatieven die van maatschappelijk en sociaal belang zijn, nu en in de toekomst. Heb jij een initiatief waarbij wij een rol van betekenis kunnen spelen in de vorm van promotie of in een andere vorm neem dan contact met ons op.

Thuisfrontsupport.nl

Ben jij thuisfront van een militair en wil jij graag in contact komen met andere thuisfronters? Dan kun je terecht op www.thuisfrontsupport.nl, de officiële website van de eerste vereniging voor het thuisfront van de militair. Hier krijg je antwoord op al je vragen, kom je in contact met andere thuisfronters en kun je leuke tips en trucs vinden die wellicht voor jou van toepassing zijn.

Op www.thuisfrontsupport.nl draait alles om het thuisfront van de militair binnen iedere krijgsmacht. De vereniging Thuisfrontsupport.nl is begin dit jaar opgestart door Jessica de Kok, zelf partner van een militair en moeder van vier kinderen. Samen met de andere bestuursleden binnen de vereniging, ook allemaal thuisfront, is zij dit platform begonnen als online ontmoetings- en informatiepunt.

“Defensie organiseert al veel voor het thuisfront van militairen die op uitzending zijn”, legt Jessica de Kok uit. “Maar er zijn ook langdurige oefeningen en weekendhuwelijken als je partner te ver van de woonplaats werkzaam is waardoor je als thuisfront toch wat meer onder druk komt te staan dan wanneer er ‘gewone’ werkomstandigheden zijn. Daarbij schept thuisfront-zijn een band. Ik miste de mogelijkheid om vanuit interesse contact te leggen in plaats vanuit problematiek. Maar ook om informatie te krijgen die niet missie-gerelateerd is en ervaringen te delen. Zo kreeg het plan voor ThuisfrontSupport vorm en is de vereniging ontstaan. Als positieve bijdrage naast wat door Defensie al wordt ingevuld.”

Heb je vragen met betrekking tot de opvoeding van jullie kind terwijl je partner op missie is? Wil je graag weten hoe jij zelf je balans terug kunt vinden of ben je gewoon opzoek maar handige tips en trucs? Op de website van Thuisfrontsupport.nl kom je het allemaal tegen. Daarnaast kun je ook in contact komen met andere thuisfronters door middel van het besloten forum of via de social media pagina’s van Thuisfrontsupport.nl. Want wat is er leuker dan jouw kennis en ervaringen te delen met iemand die dit herkent en jou volledig begrijpt.

Thuisfrontsupport.nl is een snel groeiend platform waar bruisende ideeën tot leven komen en worden gerealiseerd en wordt van harte door Noventas ondersteunt. De rode draad in de activiteiten van Thuisfront.nl is ‘kennismaken en kennis, ervaringen en tips delen’.

Voor meer informatie: www.thuisfrontsupport.nl

Team Korps Mariniers

Team Korps Mariniers deed in 2015 voor de tweede maal mee aan de Roparun. Een hardloop evenement in estafettevorm van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. In het pinksterweekend werd deze 540 kilometer afgelegd door acht hardlopers, ondersteund door een team van fietsers, koks, chauffeurs en masseurs. Met het geld dat met dit evenement wordt opgehaald ondersteunt de stichting Roparun allerlei praktische doelen die gericht zijn om de strijd van kankerpatiënten en hun familie iets dragelijker te maken. De stichting kent het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer zijn toe te voegen aan het leven’.

In het team zijn alle lopers Marinier of oud Marinier en worden ondersteund door vrienden, familie en collega’s. ‘Normaal zijn wij als Mariniers getraind om onze wapens op te pakken voor een strijd, maar voor deze belangrijke strijd trekken we onze hardloopschoenen aan’. Gedreven door eigen ervaringen en de Korpswaarden “Verbondenheid | Kracht | Toewijding” zet team Korps Mariniers zich in om deze mooie doelen te ondersteunen. Team Korps Mariniers is ook de komende editie (met de start op zaterdag 14 mei 2016 in Parijs en in Hamburg en de finish op maandag 16 mei 2016 op de Coolsingel in Rotterdam) te volgen via www.teamkorpsmariniers.nl, waar ook armbanden en hardloopshirts te koop zijn. De opbrengst hiervan gaat direct naar de Roparun toe. Op deze pagina staat ook een link waar mensen direct een donatie kunnen doen op het team of op naam van een van de teamleden. Op Facebook is het team te volgen via www.facebook.com/teamkorpsmariniers.

Onbekende Helden

Stichting Onbekende Helden is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Een veteraan is een (voormalig) militair die onder oorlogsomstandigheden heeft gediend en/of voor één of meerdere vredesoperaties naar het buitenland uitgezonden is geweest. Die militair kan bij ieder krijgsmachtdeel hebben gediend en zowel in detachementsverband of individueel uitgezonden zijn geweest. De veteranen verdienen deze waardering in de vorm van korting met veteranenpas of steun bij het vinden van een baan. Meer info:www.onbekendehelden.nl

Team Tauro

Al sinds het eerste jaar van de opleiding Mechatronica aan Avans Hogeschool te Breda is Team Tauro een begrip onder studenten. Het begon allemaal met de inschrijving van het onmiskenbare evenement rondom de Drakenbootrace tijdens de HBO introfestival. Sindsdien is Team Tauro actief in diverse takken van sport, waaronder bier drinken, kansloos afgewezen worden en het avontuur op zoeken. Na het beiden behalen van de diploma’s afgelopen schooljaar gaat het er serieuzer aan toe en worden de grenzen letterlijk overschreden. En dat ook nog eens onzelfzuchtig voor het goede doel.

De bijdrage van Team Tauro zal uiteindelijk geleverd worden aan het project van Gambia Team voor de aanleg van een waterput op zonne energie ter behoeve van een sinasappel boomgaard welke gebruikt wordt om de lokale bevolking zelf inkomen te laten verdienen voor het onderhoud van de schoolen en verzorgingspost.

Voor meer informatie:https://www.facebook.com/teamtaurodakar en/of http://www.amsterdamdakar.com/Team.aspx?6301

Ga naar de bovenkant