Werken in de techniek of logistiek, als inkoper, bij een ICT-team of toch liever als cyberspecialist. Bij Defensie kan het allemaal, ook zonder militair te zijn. Voor menigeen ging er bij de pop-up store op het Centraal Station in Utrecht dan ook een nieuwe wereld open.

“Bij Defensie denk je eigenlijk alleen aan militairen”, laat Paul uit Maastricht zich ontvallen. Op weg naar Den Haag neemt hij tijdens zijn overstap even een kijkje in de tijdelijke banenwinkel. Aangenaam verrast laat hij weten iets van zijn gading te hebben gezien.

Dat doet staatssecretaris Christophe van der Maat deugd. Als werkgever was hij vandaag actief personeel aan het werven. “We hebben veel mensen nodig. Daarom moeten we overal in de samenleving zichtbaar zijn en staan we ook op dit station”, zegt hij terwijl hij een potentiele kandidaat voor Defensie aanspreekt.

Jongeren

De staatssecretaris ging er ook in gesprek met studenten van Defensity College over hoe jongeren nog beter zijn te interesseren voor een loopbaan bij Defensie. Zij weten immers het beste welke behoeftes en interesses studenten van nu hebben.

Belangstelling voor de mogelijkheden bij Defensie? Wip dan eens langs bij de pop-up. Hij staat er nog tot en met 13 november. Openingstijden zijn doordeweeks dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 18.00 uur.

Bron: defensie.nl